20 Ekim 2013 Pazar

Çöl Safari

Dubai'ye gidince yapılması gerekenlerden biri çölde safari. 4x4 jeeplerle otelinizden sizi alıyorlar. Bu arada jeeplerin Toyota olduğunu özellikle belirteyim. Çölde safari yapmak için en uygun araç Toyota tarafından üretilen 4x4lermiş. Otelen alınışınız 15.00 civarı oluyor. Bu sayede çok sıcak bir ortamda safari yapmamış oluyorsunuz.

Jeeplerle çöle giriş yapınca fotoğraf çekmek ve araçların lastiklerini indirmek için 15-20 dk bir zaman mola veriyorlar. Ayrıca burada da tüm safari jeepleri toplanmasını bekliyorlar. Bunun nedeni ise çölde herhangi bir olumsuz durumda diğer araçlardan destek almak için. Araçlar 70-80 dereceye kadar dik zeminde durabiliyor. Çölde safari yapmak için özel bir ehliyet almıyorsunuz ancak bir eğitimden geçiriliyormuşsunuz. 

Lastikler indirildikten, turistler fotoğraflar çektikten sonra herkes araçlarına geçiyor ve çölde safari turu başlıyor. Uyarıyı daha önceden yapıyorlar ama yine de belirtelim mümkünse karnınız çok tokken safariye katılmayın. Yine safari yapmadan bir saat önce su içmeyi bırakın. Sarsıntı ile mide bulantısı olması muhtemel. Bu arada hanımlar için bir uyarı çölde yemek yerine gidilecek yere kadar ki bu da otelinizden alındıktan sonra yaklaşık 2 saat sonraya tekabül ediyor tuvaletinizin gelmemesi gerektiği. Zira çölün ortasında tuvalet sorunu yaşayabilirsiniz. Erkekler için bu büyük bir probleme dönüşmüyor bunu da belirtelim.

Çölde safari hem çok keyifli hem de heyecanlı.  Çölde safari bitiminde yine çölde yemeğe katılıyorsunuz. Burada yemek yerken aynı zamanda hint kınası yaptırabilir, kumda snowboard deneyebilir, deveye binip tur atabilirsiniz. Tüm bunlar turun içine dahil olan ücretsiz etkinlikler. Yine bu turun içinde yemek sonrası hava kararınca oryantal şov izlemek mümkün. Ancak eğer ramazan ya da bayram gibi özel dini günlerde oryantal şov etinliği olmayabiliyor.

Turlardan alırsanız fiyat 80 euro civarı kişi başı. 

Tura giderken hanımlar deveye binecekseniz kot ya da şort giyin derim. 
Plaj terliği ya da terlikle gitmek en akıllıcası çünkü kum ayakabıları berbat ediyor. Üstelik yürümekte hayli zor kumda. Yemekler açık büfe. Vegeteryansanız aç kalabilirsiniz. :)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder