20 Ekim 2013 Pazar

Burj Khalifa - Dünyanın En Yüksek Binası



Dünyanın (şu an için) en yüksek binası Dubai'deki Burj Khalifa. 828 metre uzunluğundaki bina birden fazla rekora imza atmış. Dünyanın en yüksek açık hava gözlem alanı, en uzun mesafeli asansörü gibi.



Binanın tasarımında Hymenocallis isimli çöl çiçeğinin görünüşünden esinlenilmiş.

122.katında bir restaurant var. Binanın içinde ayrıca Armani Otel'de konuklama imkanı bulabilirsiniz tabii oteldeki oda fiyatlarının normal bir vatandaş kesesine uygun olmadığını belirtelim.

Bina içinde 124.kata çıkan asansör saniyede 10 metreyi çıkıyor. Bu saatte 60 km hız demek. Asansörün içi karanlık. Hızı hiç anlamıyorsunuz sadece kulaklarınız 60.kattan sonra tıkanmaya başlıyor. 1 dk'da 124.kata ulaşmış oluyorsunuz.

Eğer hava açıka 124.kattan 95 kmlik bir alanı görmeniz mümkün. Binanın yapımı için 204.000 cam kullanılmış. Binanın ağırlığı 100.000 filin ağırlığı kadar. 

Binanın ancak 124.katına çıkabiliyorsunuz. Daha yukarısına nasıl çıkarım derseniz ya suitiniz olacak üst katlardan ya da devlette önemli bir göreviniz. 

Turla gidiyorsanız biletleri tur ayarlamakta. Tur dışında kendim gidip göreceğim derseniz önceden biletlerinizi almanız gerekebilir zira çok yoğunluk var. Burj Khalifa'ya Dubai Mall içinden ulaşabilirsiniz. 

Burj Khalifa aynı zamanda Görevimiz Tehlike film serisinin 4.sünde de boy göstermiş.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder